понеділок, 1 листопада 2021 р.

Як зробити своє карантин-дозвілля цікавим та різноманітним

Відчувати шалене напруження через невідому інфекцію цілком нормально, однак карантин не час для паніки. проводячи час вдома, налаштуйте себе та своїх рідних на позитив! Завдяки порадам психологів ви зможете організувати власне дозвілля з користю для себе та своїх близьких.

Ранкова зарядка:
Під час карантину дуже не хочеться вставати з ліжка.  Для того, щоб ранок розпочинався з користю, рекомендуємо зайнятись разом з батьками зарядкою. І корисно і приємно. Разом з Анітою Луценко за п’ять хвилин ви разом з дітьми можете зробити легкі вправи, які можна зробити навіть в маленькій квартирі. 
Традиційний Сімейний сніданок:
Ще одна гарна традиція, на яку зазвичай не вистачає часу. Спільний прийом їжі зранку є чудовою нагодою спланувати свій день (бо домашнє обмеження в пересуванні). Саме ранком ви можете обрати чим би хотіли розважитись в цей день.

Прибирання може бути цікавим:
Щоб прибирання було цікавішим та не набридало, проведіть турнір з чистоти. Кожного дня можна придумувати нові змагання. Наприклад: розділити квартиру на зони, хто чистіше прибере свою ділянку отримає право вибору фільму для перегляду. Чи можна зробити прибирання у вигляді квесту, де першим етапом буде прибирання підлоги, другим поверхонь, третім миття посуду, за кожен етап нагорода - хто переможе той отримає десерт.
Приготування їжі:
Разом готувати завжди веселіше, для того, заохочуємо маму або тата допомагати вам на кухні, назначте їх старшими помічниками боса (вас) з приготування їжі. Обираємо страви для обіду чи вечері. Відчути себе на кухні майстер-шефом дуже приємно, погодьтесь? Не варто сильно перейматись у випадку кулінарної невдачі, адже у вашого шеф кухаря саме ви будете со-шефом.
 Малювання по сирій поверхні (вік від 2 до 15 років).
Техніка дуже проста: змочіть аркуш паперу водою, дайте підсохнути 30 секунд і починайте малювати акварельними фарбами. Фарби розтікаються в різних напрямках і виходять дуже цікаві розводи (квіти, дерева, химери).
Дмухавки. Правила. (вік від 2 до 15 років).
Зробити ляпку. Дмухати на ляпку фарби через соломинку в різних напрямках в залежності від задуму. Домалювати необхідне пальчиком, пензлем, жмаканим папером.
Малювання бризками (вік від 2 до 15 років).
Найголовніше тут – опанувати техніку «набризку». На суху зубну щітку з досить жорсткою щетиною нанесіть гуаш, трохи менше, ніж ви зазвичай кладете зубної пасти. Консистенція фарби – трохи густіша, ніж паста, тому вода тут зазвичай не потрібна. Тримайте щітку в лівій руці щетиною вниз на відстані 3-4 см від паперу і паличкою скребіть щетину у напрямку до себе. Дуже красивий різнобарвний «набризк» (салют) і жовто-червоний (золота осінь) на білому аркуші; білий «набризк» на темно-синьому тлі (зимовий пейзаж).
Розвиваюча гра "Будуємо шалаш" (вік від 2 до 10 років).

Будиночки в дитинстві не будували тільки ледачі. Коли почнете споруджувати з дитиною будинок із табуреток, ковдр, подушок і коробок, самі того не помічаючи, повернетеся у дитинство! І обов’язково захочете спорудити свій особистий шалаш для читання і медитації.
Секретне невидиме чорнило.
 Створення невидимого чорнила – дуже захопливий процес! Ви можете вдати секретного агента, бо маєте свої секретні коди і повідомлення, приховані від інших. Усе, що вам необхідно, – це деякі предмети домашнього вжитку і таємна сила лимонного соку. Потрібно: половина лимона; вода; ложка; миска; ватна паличка; білий папір; лампа.
Вичавіть трохи лимонного соку в миску і додайте декілька крапель води. Змішайте воду і лимонний сік ложкою. Умочіть ватну паличку в суміш і напишіть повідомлення на білому папері. Зачекайте, доки сік висохне і стане повністю непомітним. Коли ви будете готові прочитати ваше секретне повідомлення або показати його комусь,  нагрійте папір, тримаючи його поруч із лампочкою. Що відбувається? Лимонний сік – це органічна речовина, яка окислюється і при нагріванні стає коричневою. Розведений у воді лимонний сік дуже важко помітити. Коли ви застосуєте його на папері, ніхто не знатиме про його наявність доти, поки папір не буде нагрітий і ваше секретне повідомлення не відкриється. Інші речовини, які «працюють» так само, – апельсиновий сік, мед, молоко, цибулевий сік, оцет і вино.
Бажаємо цікавого карантин-дозвілля!






Немає коментарів:

Дописати коментар

Позитив-висловлювання

Ви - небо. Все інше - це всього лише погода. Пема Чодрон Нехай в житті завжди буде момент для щастя, привід для посмішки і час для мрії. Наш час обмежений, не треба витрачати його, щоб прожити чуже життя. Не попадайте в пастку усталених поглядів - це значить жити, використовуючи думки інших людей. Не дозволяйте, щоб чужі думки, якими б гучними вони не були, заглушали ваш внутрішній голос. І найважливіше, майте хоробрість слідувати вашому серцю й інтуїції. Вони вже знають, ким ви хочете стати. Все інше другорядне. Стів Джобс Через двадцять років ви будете більш шкодувати про те, чого не зробили, ніж про те, що ви зробили. Тому, відкиньте сумніви. Відпливайте геть від безпечної гавані. Зловіть попутний вітер своїми вітрилами. Дослідіть. Мрійте. Відкривайте. Марк Твен Існує три грандіозних закони щастя в житті: 1. Треба щось робити; 2. Треба когось любити; 3. Треба на щось сподіватися. Джозеф Еддісон Зрештою все буде добре. А якщо поки не добре - значить, ти просто ще не дійшов до кінця. Пауло Коельо